Een weekendje weg met een vriendin. Water, strand, duinen, zompige weiden, koeien, pittoreske dorpjes….Terschelling wordt het. Niet ver weg met deze crisis, maar een herontdekking van onze mooie Waddeneilanden.

Ik druk het nummer van strandpaviljoen Anteros in mijn telefoon en laat hem overgaan.. “Met Sandra Pietersen van strandpaviljoen Anteros, wat kan ik voor u doen?”. “Goedemorgen, heeft u nog een tweepersoonskamer voor dit weekend?” ”Ja”, antwoordt Sandra,”maar we hebben alleen de Cupidosuite nog beschikbaar.” “De Cupido suite..hoe zou dat eruit zien”, denk ik bij me zelf. Dat klinkt wel erg tacky. Maar voordat ik me een goed beeld kan vormen, roept Sandra enthousiast door de telefoon: ”Voor 72 euro per nacht.” Ach ja, waarom ook niet.

Op het eiland aangekomen huren we fietsen en beginnen vol goede moed aan het rondje Terschelling. We komen langs een broedgebied voor vogels dat de Cupido polder blijkt te heten. Even later zie ik een uithangbord langsschieten: “Camping Cupido” staat er in mooie letters.

Wat verwachten de Terschellingnaren toch van Cupido? Dat hij zijn pijltjes naar hartelust afschiet en zo grenzeloze liefde en passie ontketent op hun eiland? Dat zou nog niet zo gek zijn. In deze tijden van crisis kan iedereen wel wat positiviteit gebruiken. Maar wat kan je nou van zo’n ondermaats engeltje met speelgoed pijl en boog verwachten? Cupido is maar het hulpje van de god van de liefde en dan nog eens in zakformaat. Zijn eigen moeder vond hem ook maar een klein onderkruipsel. Hij schiet bovendien zijn pijlen in het rond, zonder ook maar te kijken waar ze terechtkomen. Je kunt hem absoluut niet om een boodschap sturen.

Toen Cupido op pad werd gestuurd om een man te vinden voor zijn mooie halfzus Psyche, raakte onhandige Cupido per ongeluk zijn eigen miezerige lijfje met zijn pijl en werd dolverliefd op zijn halfzus. Cupido maakt er dus een rommeltje van. En gaat ons dus helemaal niet die positiviteit brengen die we nodig hebben in deze neerslachtige tijden. Wie op Terschelling gaat de blunders van dit engeltje goedmaken? De VVV?

Dan gaan we moegefietst bij strandtent Heartbreakhotel zitten. Het is mooi weer, ik kijk naar de lucht en zie iets op het puntdak van de strandtent. Ik blijk de blote ieniemienie billetjes van een engeltje met een pijl en boog te zien. Hmm, wat zou een moonende Cupido betekenen? Toch maar mijn beklag doen bij de VVV.